Кулинарни рецепти » Вързана солена баница

 Вързана солена баница

Продукти:

• 1 кофичка кисело мляко
• 1/2 ч.ч. топла вода
• 1 с.л. захар
• 1 с.л. сол
• мая, колкото кибритена кутийка
• 1 ч.ч. мас
• 1 кг брашно

За плънката:

• 300 г сирене
• 2-3 яйца

Начин на приготвяне:

Замесваме тесто от изброените продукти и го разделяме на 16 топки. Всяка топка разточваме на кора с големината на чиния и ги намазваме с разтопената мас.

Слагаме плънка от натрошено сирене, размесено с яйца. Завиваме на руло и всеки от двата края връзваме на възел.

Нареждаме в намазнена тава на разстояние, като единият край с възела е отдолу, а другият – отгоре. Оставяме баницата да втасва 1 час. Намазваме я отгоре с разбито яйце и печем в сгорещена фурна.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало