Продукти:
• 6 белтъка
• 150 г ягоди (малини, къпини)
• 400 г захар
• на върха на ножа сол
Начин на приготвяне:
Смачкваме плодовете на пюре, прибавяме захарта и ги варим на слаб огън 15-20 минути. След това разбиваме белтъците на твърд сняг заедно с 1 щипка сол.
Постепенно прибавяме към тях плодовото пюре, като продължаваме да бием енергично до получаването на хомогенна и розова белтъчна маса, която не капе от телта за бъркане.
С помощта на шприц оформяме целувките. Украсяваме ги с парченца ягоди. Печем ги на 130 градуса около 2 часа.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...