Продукти:
• 800 г агнешко месо от ребрената част
• половин пакетче краве масло
• 1-2 лимона
• 1 връзка зелен лук
• 1 връзка пресен чесън
• 1 връзка магданоз
• черен пипер, кимион, сол
• мас за намазване на скарата
Начин на приготвяне:
Нарязваме флейките от месото и ги почистваме от ципи и сухожилия. Остъргваме месото около края на реброто, за да не изгори при печенето, а оголената част покриваме с фолио.
Леко изтъняваме флейките и ги наръсваме с черен пипер и кимион. Оставяме за 1 час на хладно.
Загряваме скарата и я намазваме с мас. Запичаме флейките от двете страни до лек загар със следи от решетките на скарата, като внимаваме да останат сочни.
Посоляваме и ги сервираме топли с парченце масло и резенче лимон върху ситно нарязани лук, чесън и магданоз.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...