Кулинарни рецепти » Пукани чорбаджийки

 Пукани чорбаджийки

Продукти:

• 5 кг чорбаджийски чушки
• 100 г листа от целина
• 2 връзки магданоз
• 1 л оцет
• 200 г сол
• 80 мл олио
• 800 мл вода

Начин на приготвяне:

Отрязваме дръжките на чушките, измиваме ги и ги опукваме. След като изстинат, ги редим в буркани, като помежду им слагаме нарязаните на ситно магданоз и целина.

Възвираме марината от оцета, водата и солта и когато изстине, заливаме с нея чушките. Най-отгоре наливаме във всеки буркан по 1 пръст препържено олио. Затваряме херметически и съхраняваме на хладно.

Автор: Койна Момчева

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало