Продукти:
• 5 кг червени или зелени камби
• 1 кг моркови
• 2 глави карфиол
• 1 глава целина
• 5-6 глави чесън
• 7 ч. ч. вода
• 5 ч, ч. оцет
• 1 ч. ч. сол
• 1 ч. ч. захар
• 1 ч. ч. олио
• 20 зърна черен пипер
• 10-15 зърна бахар
• 10 дафинови листа
Начин на приготвяне:
Измиваме чушките, махаме семките и ги нарязваме на по-едри парчета. Остъргваме морковите и ги режем на колелца, карфиола - на розички, а обелената целина - на кубчета. Смесваме зеленчуците и прибавяме обелените и нарязани на по-едри парченца скилидки чесън.
Пълним бурканите с тази и ги заливаме с вряла марината, приготвена от изброените по-горе продукти. Затваряме бурканите херметически и ги обръщаме с гърлата надолу. Не стерилизираме.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...