Продукти:
• 4 кг камби
• 1 кг моркови
• 1 кг грозде
• 1 глава целина с листата
• 5-6 дафинови листа
• парче хрян
• 150 мл растително масло
За маринатата: (на 1,5 л вода)
• 1 л оцет
• 200 г сол
• 150 г захар
• 150 г мед
Начин на приготвяне:
Почистваме камбите от дръжките и семето. Кипваме водата заедно с оцета, захарта, меда и 2/3 от солта. В горещата марината попарваме камбите, колкото да променят цвета си. Изваждаме ги, отцеждаме и ги поръсваме от вътрешната страна с останалата сол.
Настърганите моркови и целина слагаме в марлена торбичка и варим 10 минути в същата марината. След като изстинат, смесваме ги със ситно нарязаните листа целина.
С получената смес напълваме камбите, като във всяка предварително поставяме по няколко зърна грозде. Нареждаме ги в буркани, а помежду им слагаме дафинови листа и парчета хрян. Притискаме ги и заливаме с прецедената марината, а най-отгоре наливаме олио.
Запечатваме бурканите и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...