Кулинарни рецепти » Печени камби

 Печени камби

Продукти:

5 кг средно големи камби

За плънката: (за 1 камба)

• 1 ч.л. олио
• 1 ч.л. оцет
• 1/3 ч.л. захар
• 1/3 ч.л. сол
• 1 скилидка чесън
ситно нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

Изчистваме семенната част на чушките и ги нареждаме в плитка тава. Във всяка камба слагаме от изброените продукти и повечко магданоз и печем на 180°С, докато по повърхността им се появат леки кафеникави петънца.

Вадим горещите камби, натъпкваме ги плътно в затоплени буркани, заливаме със сока, който са си пуснали, затваряме херметически и стерилизираме 10-15 мин.

Вариант на тази туршия е да се настържат на ситно ренде моркови, да се смесят с наситнен чесън и магданоз и тази плънка да се натъпче добре в чушките.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало