Продукти:
• 7 кг тиквички
• 5 кг червени домати
• 1 кг лук
• по 1 връзка копър и магданоз
• 100 г захар
• 100 г сол
• олио
Начин на приготвяне:
Остърганите тиквички нарязваме на шайби и изпържваме леко в сгорещено олио. Отцеждаме ги, а в същата мазнина изпържваме до златисто нарязания на филийки лук.
Попарваме доматите, обелваме ги и ги настъргваме. Посоляваме, подправяме със захар и варим с непрекъснато бъркане, докато намалят наполовина обема си. Прибавяме лука, зелените наситнени подправки, досоляваме, наливаме 150 мл олио и готвим, докато доматите напълно поемат мазнината.
В затоплени буркани редим пласт тиквички, пласт изстинал доматен сос. Последният пласт трябва да е от домати. Затваряме и стерилизираме 50 мин.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...