Кулинарни рецепти » Картофена салата

 Картофена салата
(Финландия)

Продукти:

• 4 средно големи осолени риби (селда, херинга)
• 750 г картофи, сварени с кората
• 2 по-едри глави лук
• 250 г шунка или варено месо
• смлян черен пипер
• 4 с. л. оцет
• 4 с. л. захар
• 1 щипка сол
• горчица на вкус
• 200 г сметана

Начин на приготвяне:

Накисваме солената риба във вода или смес от равни части вода и прясно мляко. Изчистваме я и я нарязваме на кубчета.

Сваряваме, обелваме и нарязваме на кубчета и картофите. Месото нарязваме на тънки и дълги ивички. Смесваме продуктите.

Разбиваме сметаната. Лука нарязваме много на ситно.

В оцета разбъркваме горчицата, солта и захарта и с тази смес заливаме салатата. Прибавяме и лука.

Объркваме всичко добре, прехвърляме в салатиера и отгоре правим "шапка" от сметаната. Слагаме салатата в хладилник за 2 часа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало