Продукти:
• 2 пакета фини кори
• половин чаша олио
• 125 г краве масло
За пълнежа:
• брашно
• орехови ядки
• захар
• 4 яйца
• 1 пакетче бакпулвер
За сиропа:
• вода
• захар
• ванилия
• лимонов сок
Начин на приготвяне:
На дъното на тавата разстиламе единия пакет кори, като помежду им ръсим от олиото. Изсипваме пълнежа от добре размесените продукти. Отгоре нареждаме втория пласт кори, като между тях ръсим олио.
Разрязваме наложената баклава на квадрати и заливаме с разтопеното масло. Печем в умерена фурна до розово.
Щом изстине, заливаме баклавата с горещия сироп и я оставяме да престои поне една нощ, за да се напои.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...