Продукти: (за 4 порции)
• 6 жълтъка
• 2 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. вода
• 1 ч.л. канела
• 50 мл коняк
Начин на приготвяне:
Разбиваме много добре жълтъците и ги изсипваме всеки в малка, намазана с масло форма. Печем 45 мин в слаба фурна.
Сваряваме гъст сироп от захарта, водата и канелата. С помощта на чаена лъжичка пускаме изпечените жълтъци в горещия сироп. След като изстинат, добавяме коняка.
"Царските яйца" трябва да престоят 2 часа, преди да се консумират.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...