Продукти:
• 1 ч.ч. царска туршия със сока
• 1-2 стръка праз
• 1 ч.ч. ситно нарязано прясно зеле
• 1 с.л. брашно
• 5 с.л. олио
• 1 яйце
• черен пипер
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязаните на ситно праз и зеле сваряваме до полуготовност в 3-4 ч.ч. вода. Към тях добавяме царската туршия и продължаваме да варим до омекване на всички съставки.
Сгъстяваме супата с позапърженото в олио брашно и варим я още 3-4 мин. Накрая застройваме с яйцето, опитваме на сол и поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...