Продукти:
• 1 кг филе от скумрия
• 100 мл олио
• 100 г масло
• 150 г орехови ядки
• няколко скилидки чесън
• магданоз, черен пипер, сол
• 1/2 кг картофи
• 1 лимон
Начин на приготвяне:
Измиваме и нарязваме на порции рибното филе. Посоляваме го и поръсваме с черния пипер. Топваме го в олиото и печем на скарата. Подреждаме филето в подходяща чиния.
Счукваме ситно орехите и ги попарваме със 100 мл вода или рибен бульон, след което смесваме със счукания чесън и ситно нарязания магданоз.
С този сос заливаме изпечените филета и ги сервираме с варени картофи, залети с разтопено масло и посипани със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....