Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг филе от сумрия
• 1 к.ч. олио
• 30 г краве масло
• 1-2 к.ч. орехови ядки
• 1 главичка чесън
• 2 с.л. оцет
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Оформяме от филето 5 порции, които посоляваме, потапяме в част от олиото и изпичаме от двете страни на скарата.
Попарваме ситно смлените орехови ядки с 1 к.ч. рибен бульон, размесваме ги със счукания с малко сол чесън и със ситно нарязания магданоз. Прибавяме останалото олио, разбъркваме и заливаме рибните филета с така приготвения сос.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...