Продукти: (за 4 порции)
• 1 голяма глава целина
• 1 ч.ч. ориз
• половин пакетче краве масло
• 1 к.ч. месен или зеленчуков бульон
• 2 яйца
• 1 к.ч. галета
• сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Настъргваме целината и оставяме да се поотцеди.
Сгорещяваме маслото, разреждаме с бульона, сипваме целината и задушаваме 15 мин. Прибавяме ориза и задушаваме, докато поеме соса. Щом сместа изстине и прибавяме жълтъците и малко галета, за да получим достатъчно гъста смес.
Оформяме кюфтета, потапяме ги в разбитите белтъци, овалваме ги в галета и пържим в сгорещено олио
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...