Продукти: (за 4 порции)
• 30-40 млади листа от цвекло
• 4 картофа
• 1 връзка магданоз
• 2 с.л. галета
• 2 яйца
• 3 к.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Попарваме листата, отцеждаме и ги накълцваме.
Стриваме сварените и обелени картофи, наситняваме лука, прибавяме подправките, яйцата, солта.
Омесваме добре зеленчуковата каша и я оставяме да престои 10 минути.
Правим кюфтета, овалваме ги в галета и пържим в силно сгорещена мазнина.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...