Продукти: (за 4 порции)
• 30-40 млади листа от цвекло
• 4 картофа
• 1 връзка магданоз
• 2 с.л. галета
• 2 яйца
• 3 к.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Попарваме листата, отцеждаме и ги накълцваме.
Стриваме сварените и обелени картофи, наситняваме лука, прибавяме подправките, яйцата, солта.
Омесваме добре зеленчуковата каша и я оставяме да престои 10 минути.
Правим кюфтета, овалваме ги в галета и пържим в силно сгорещена мазнина.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...