Продукти:
• 6 твърдо сварени яйца
• 1 ч.ч. сварени и ситно нарязани гъби
• 1 глава лук
• 1 връзка магданоз
• 2 с.л. смлени орехови ядки
• сол, черен пипер
• галета или брашно
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Намачкваме или настъргваме сварените и обелени яйца. Към тях прибавяме гъбите, наситнения магданоз и орехите. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и добавяме толкова галета или брашно, че да получим необходимата гъстота.
С длани оформяме кюфтенца, овалваме ги в галета и изпържваме в сгорещеното олио.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...