Продукти:
• 6 твърдо сварени яйца
• 1 ч.ч. сварени и ситно нарязани гъби
• 1 глава лук
• 1 връзка магданоз
• 2 с.л. смлени орехови ядки
• сол, черен пипер
• галета или брашно
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Намачкваме или настъргваме сварените и обелени яйца. Към тях прибавяме гъбите, наситнения магданоз и орехите. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и добавяме толкова галета или брашно, че да получим необходимата гъстота.
С длани оформяме кюфтенца, овалваме ги в галета и изпържваме в сгорещеното олио.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...