Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 зелка
• 1 глава лук
• 1-2 с.л. брашно
• 1-2 с.л. олио
• 2-3 с.л. галета
• 3-4 с.л. прясно мляко
• 1-2 яйца
• сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно зелето, сваряваме го в подсолена вода и отцеждаме. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио.Поръсваме брашното и също го позапържваме. Разреждаме с млякото до гладка кашица. Прибавяме зелето, яйцата и малко галета, за да се получим гъстота.
Оформяме кюфтета, овалваме ги в галета и пържим в сгорещена мазнина.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...