Продукти:
• 600 г пресни картофи
• 2 с.л. брашно
• 4-5 с.л. олио
• 2 ч.ч. прясно мляко
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Остъргваме картофите и ги сваряваме в подсолена вода, след което ги отцеждаме. Запържваме брашното в олиото и наливаме млякото и 1 к.ч. вода.
Изчакваме сместа да заври, сипваме вътре картофите и варим 10-15 мин. Накрая подправяме с черен пипер и сол на вкус и поръсваме със ситно нарязани магданоз и копър.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...