Продукти:
• 3 виенски кифли
• 50 г разтопено краве масло
• 200 г ябълки
• 300 г захар за ябълките
• 2 яйца
• 200 мл прясно мляко
• захар на вкус за млякото
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Нарязваме кифлите на кръгчета. Нареждаме ги в намазана с масло електрическа тенджера или малка тавичка и ги поръсваме с разтопено масло. Върху тях нареждаме обелените и нарязани на филийки ябълки. Поръсваме ги със захар и запичаме.
След това заливаме сладкиша със смес от разбитите яйца, млякото и ванилията и печем на умерена фурна докато се зачерви. Оставяме го да изстине и нарязваме на парчета.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...