Кулинарни рецепти » Панирано филе с подлютен сос

 Панирано филе с подлютен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 700-800 г свинско месо /или телешко/ от филето
• 2 яйца
• 1-2 с.л. галета
• черен пипер, сол
• олио за пържене

За соса:

• 2 глави лук
• 2-3 скилидки чесън
• 1 люта червена чушка
• 2 с.л. лимонов сок
• 5-6 стерилизиране домата
• 2 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на 8 тънки пържолки, начукваме ги, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Потапяме ги в разбитите яйца, овалваме ги в галета и ги оставяме за 20 мин в хладилник.

Нарязваме на ситно лука, чесъна и лютата чушка и ги изпържваме в олиото. Прибавяме лимоновия сок, обелените и настъргани домати, черен пипер и сол на вкус. Оставяме соса да поври 15 мин, като от време на време го разбъркваме. След това го изсипваме в широка чиния и до сервирането го държим на топло.

Изваждаме панираните филенца от хладилника и ги изпържваме от двете страни до златисто. След това ги отцеждаме от излишната мазнина и ги нареждаме върху соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало