Кулинарни рецепти » Пълнени шницели

 Пълнени шницели

Продукти: (за 5 порции)

• 5 шницела от телешко или свинско месо
• 250 г ориз
• 3-4 яйца
• 4-5 глави лук
• 3 с.л. брашно
• магданоз, черен пипер, сол
• брашно за овалване
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Задушаваме ориза в 650 мл вода. Прибавяме яйцата, магданоза, сол и черен пипер и разбъркваме.

Разстиламе сместа върху изтънените шницели и завиваме на рулади, които забождаме с клечки за зъби и овалваме в брашно. Пържим ги в сгорещеното олио, докато поруменеят. Отцеждаме от мазнината и ги оставяме на топло.

В мазнината от пърженето зачервяваме нарязания на филийки лук. Нареждаме руладите в тенджера, покриваме ги с лука, наливаме малко вода и варим 15-20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало