Кулинарни рецепти » Котлети по виенски

 Котлети по виенски

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г кайма смес
• 4 сварени картофа
• 4 яйца
• 2 ябълки
• 1 с. л. масло
• брашно, галета
• магданоз, черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Омесваме каймата със сварените и пасирани картофи, 2 жълтъка, черен пипер и сол на вкус. Разделяме я на 8 питки.

Върху четири от тях слагаме по половин ябълка и покриваме отгоре с останалите четири. Леко притискаме краищата и оформяме котлети.

Потапяме последователно в брашно, разбитите белтъци и галета. Пържим в сгорещената мазнина до светлокафяво.

При поднасянето върху всеки котлет поставяме по парченце масло. Гарнираме с картофено пюре или задушени зеленчуци.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало