Продукти:
• 4 свински пържоли
• 125 г синьо сирене
• 200 мл течна сметана
• 4-5 с. л. смлени орехи
• 1 щипка канела
• 1 щипка смлян бял (черен) пипер
• 2 с. л. коняк
• сол
Начин на приготвяне:
Начукваме пържолите и ги поръсваме със сол и черен пипер. Изпържваме ги в тиган и ги изваждаме в подходящ съд.
В същия тиган слагаме сметаната и нарязаното на малки парченца сирене. Бъркаме непрекъснато, докато сиренето се разтопи и леко се посгъсти.
Прибавяме смлените орехи, канелата, коняка и щипка бял (черен) пипер. Заливаме пържолите с този сос и ги сервираме топли.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...