Продукти:
• 150 г шунка
• 40 г брашно
• 10 г масло
• 20 мл олио
• 20 г кашкавал
• 1 яйце
• 50 мл прясно мляко
• 10 г брашно
• 10 г галета
• 50 г зеленчуци
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме шунката на дребни кубчета. От млякото, брашното и маслото приготвяме пареното тесто. Към него прибавяме шунката, суровото яйце, магданоза, настъргания кашкавал. Подправяме с черен пипер и сол. Омесваме и оставяме да стои на студено, за да се стегне.
Оформяме крокети, които овалваме в брашно, яйца, галета и пържим в маслена баня. Поднасяме крокетите топли с гарнитура от задушените зеленчуци.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...