Продукти:
• 4 твърдо сварени яйца
• 100 г хайвер
• 1 прясна краставица
• 1 ч.л. лимонов сок
• 1 с.л майонеза
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме яйцата и отрязваме капачета откъм тясната им страна. Издълбаваме жълтъците и пълним яйцата с хайвер. После ги заливаме с лимоновия сок.
Нарязваме краставицата на колелца без да я белим и ги нареждаме около яйцата.
Пресоваме издълбаните жълтъци, прибавяме майонезата, черен пипер и сол. Разбъркваме и поливаме яйцата с получения сос.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...