Продукти:
• 1 кг червено цвекло
• 1 кофичка кисело мляко
• 4 с.л. лимонов сок
• 2 с.л. кимион
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме цвеклото и го варим в подсолена вода до омекване. Отцеждаме и го оставяме да изстине.
Нарязваме цвеклото на парченца и го пасираме, като прибавяме млякото и подправките. Поднасяме със сухари.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...