Продукти:
• 1 кг свинско месо
• 1 к.ч. майонеза
• 1 1/2 к.ч. кисело мляко
• 3-4 с.л. червено вино
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на пържоли и леко го начукваме. Заливаме с киселото мляко, виното и майонезата и подправяме с черен пипер и сол. Разбъркваме добре и оставяме да престоят една нощ в хладилника.
На другия ден изпичаме пържолите от двете страни на скарата.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...