Кулинарни рецепти » Пържоли по румънски

 Пържоли по румънски

Продукти:

• 1 кг свинско месо
• 1 к.ч. майонеза
• 1 1/2 к.ч. кисело мляко
• 3-4 с.л. червено вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на пържоли и леко го начукваме. Заливаме с киселото мляко, виното и майонезата и подправяме с черен пипер и сол. Разбъркваме добре и оставяме да престоят една нощ в хладилника.

На другия ден изпичаме пържолите от двете страни на скарата.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало