Продукти:
• 1 кг свинско месо
• 1 к.ч. майонеза
• 1 1/2 к.ч. кисело мляко
• 3-4 с.л. червено вино
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на пържоли и леко го начукваме. Заливаме с киселото мляко, виното и майонезата и подправяме с черен пипер и сол. Разбъркваме добре и оставяме да престоят една нощ в хладилника.
На другия ден изпичаме пържолите от двете страни на скарата.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...