Продукти:
• 1 кг кайма
• 2 глави лук
• 1-2 люти чушки
• 200 г кашкавал
• 1 щипка червен пипер
• 1 щипка черен пипер
• 1 щипка кимион
• 1 щипка сода бикарбонат
• 1 щипка чубрица
• 1 к.ч. червено вино
• 1 бутилка газирана вода
• сол
Начин на приготвяне:
Омесваме много хубаво каймата с подправките, настърганите лук и кашкавала, нарязаните на ситно чушки и виното.
Оформяме кюфтета и ги оставяме 1 час в хладилника. После ги печем върху намазнена със сланина скара, като по време на печенето ги пръскаме с газирана вода.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...