Продукти: (за 10 порции)
• 2 кг свинско филе
• 200 г шунка
• 250 г кисели краставички
• 150 г грах, 200 г лук
• 100 г кашкавал
• 100 г масло
• 50 мл бяло вино
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистените филета разрязваме отстрани, разтваряме ги, посоляваме, начукваме и поръсваме с виното.
Нарязваме на дребни кубчета шунката и краставичките, а лукът и магданоза - много ситно. Прибавяме граха, настъргания кашкавал и маслото и омесваме много добре.
Плънката слагаме в единия край на всяко от филетата, след което ги завиваме на руло. Начукваме краищата, за да прилепнат по-плътно. Готовите рула изпичаме на скара.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...