Продукти: (за 10 порции)
• 2 кг свинско филе
• 200 г шунка
• 250 г кисели краставички
• 150 г грах, 200 г лук
• 100 г кашкавал
• 100 г масло
• 50 мл бяло вино
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистените филета разрязваме отстрани, разтваряме ги, посоляваме, начукваме и поръсваме с виното.
Нарязваме на дребни кубчета шунката и краставичките, а лукът и магданоза - много ситно. Прибавяме граха, настъргания кашкавал и маслото и омесваме много добре.
Плънката слагаме в единия край на всяко от филетата, след което ги завиваме на руло. Начукваме краищата, за да прилепнат по-плътно. Готовите рула изпичаме на скара.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...