Продукти:
• 1-2 краставици
• 1 зелена чушка
• 1,5 кг домати
• 1 глава лук
• 2 с. л. олио
• 2-3 клончета босилек
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме краставиците на полумесеци, чушката на ивици, доматите на четвъртинки, а лукът - на кръгчета. Всички зеленчуци варим 15 минути.
Изваждаме доматите и ги пасираме и прецеждаме. Останалите зеленчуци отцеждаме и задушаваме в 2 с. л. олио, връщаме доматите, подправяме с черен пипер и сол и оставяме да изстине.
Поднасяме ястието студено, поръсено с босилек.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...