Продукти: (за 6 порции)
• 2 кг спанак
• 5 с.л. краве масло
• 5 скилидки чесън
• 1 кофичка кисело мляко
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме спанака на тънки ивички и го задушаваме в 4 с.л. масло. Подправяме със сол и черен пипер.
Счукваме с малко сол чесъна и го объркваме с киселото мляко.
В голяма чиния редим пласт спанак, пласт мляко. Последният пласт трябва да е млечен.
Сгорещяваме последната лъжица масло, изпържваме в нея червения пипер и поливаме ястието.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...