Продукти:
• 2 яйца
• 70 г пудра захар
• 100 г моркови
• 70 г орехи
• 40 г галета
• 1 ванилия
• шипков мармалад
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците, заедно със захарта до побеляване. Добавяме настърганите орехи и ванилията. Внимателно съединяваме с белтъците, които сме разбили заедно със счуканите орехи.
Изсипваме сместа в намазана и посипана с галета кексова форма. Печем 40 - 50 минути в умерено загрята фурна, без да отваряме, за да не спадне сладкишът.
След като сладкишът изстине, го нарязваме на ленти, които слепваме с мармалад и поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...