Продукти: (за 1 порция)
• 100 г кайма
• 2 с.л. нарязан лук
• 2 с.л. прясно мляко
• 1-2 яйца
• краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбъркваме каймата с подправките и млякото и оформяме тънко кюфте. Поставяме го в намазано с масло гювече и го разплескваме, така че да покрие освен дъното и част от стените на гювечето.
Печем в умерена фурна до зачервяване. След това счупваме 1-2 яйца в средата на кюфтето и печем до побеляване на белтъка.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...