Продукти: (за 4 порции)
• 500 г тиквички
• 2 с.л. ориз
• 2 с.л. олио
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 100 г настъргано сирене
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквичките, нарязваме ги на кубчета, прибавяме ориза и ги сваряваме в малко подсолена вода.
Щом омекнат наливаме олиото и 4 ч.ч. гореща вода и държим още 5-6 мин на огъня.
Подправяме готовата супа с кисело мляко и поръсваме с натрошено сирене.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...