Продукти: (за 4-6 порции)
• 3-4 картофа
• 1 малка глава червено цвекло
• 1 парче прясна зелка
• 1 морков
• 1 корен магданоз
• 1 с.л. краве масло
• 4-6 яйца
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите на кубчета, зелето - на ситно, а червеното цвекло - на малки парченца. Настъргваме на ситно ренде магданозения корен и моркова.
Сипваме всички продукти в 1 л вряща вода и варим, докато омекнат. След това посоляваме и прибавяме маслото. Варим още само 4-5 мин и отстраняваме от огъня.
Разливаме чорбата по чиниите и във всяка чиния слагаме по 1 твърдо сварено яйце, нарязано на едри парчета.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...