Продукти:
• 1 глава карфиол
• 200 г моркови
• 200 г грах
• 200 г зелен фасул
• 100 г жълт фасул
• 40 г масло
• 30 г брашно
• 2 с. л. прясно мляко
• 1 яйце, лимонов сок
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме, измиваме и нарязваме на дребно зеленчуците. Задушаваме ги в малко подсолена вода.
От маслото и брашното правим запръжка, която разреждаме с 400 мл вода и сваряваме. Разбиваме яйцето с млякото и постепенно ги прибавяме към соса. Подправяме с лимонов сок на вкус.
Прибавяме задушените зеленчуци и по желание поръсваме с наситнени зелени подправки. Варим 3-4 мин на умерен огън.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...