Кулинарни рецепти » Страчиатела

 Страчиатела
(Италия)

Продукти:

• 1 ч.ч. прясно мляко
• 4 жълтъка
• 150 г захар
• 1 ч.ч. пълномаслена сметана
• 50 г натурален шоколад
• 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Затопляме млякото на огъня почти до завиране. После махаме от котлона и оставяме да изстива в захлупен съд.

Разбиваме жълтъците със захарта и солта. При непрекъснато бъркане прибавяме млякото и сметаната.

Слагаме във фризера за 30 мин, след което прибавяме настъргания шоколад и разбъркваме. Връщаме във фризера и държим поне 4 часа преди поднасяне.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало