Продукти:
• 6 яйца
• 120 г захар
• 60 г брашно
• 2 с. л. какао
За сиропа:
• 100 г захар
• 100 мл вода
• 1 пакетче ванилена захар
За крема:
• 500 мл прясно мляко
• 60 г оризово брашно
• 100 г захар
• 2 пакетчета краве масло (250 г)
За глазурата:
• 3 с. л. какао
• 30 г краве масло
• 80 мл прясно мляко
• 2 с. л. захар
Начин на приготвяне:
От изброените за тестото продукти приготвяме пандишпанено тесто и изпичаме блата в тортена форма. Сиропа сваряваме и докато е още горещ заливаме изстиналия блат. Захлупваме блата в подходяща чиния с похлупак.
От млякото, брашното и захарта сваряваме крем. Маслото разбиваме на пяна и смесваме с изстиналия млечен крем. С получената смес намазваме блата и поставяме чинията захлупена за 2 часа в хладилника.
От изброените продукти сваряваме на водна баня глазурата и след като изстине, заливаме с нея тортата. Захлупваме чинията с тортата и я слагаме в камерата на хладилника или във фризера. Изваждаме замразената торта 10 минути преди поднасяне.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...