Кулинарни рецепти » Сладолед Сюрприз

 Сладолед Сюрприз

Продукти:

• 1 кг сладолед ванилия
• 8 белтъка
• 300 г захар за белтъците
• 1 ванилия
• 50 г пудра захар
• 50 мл ром

За пандишпана:

• 8 яйца
• 160 г захар
• 250 г брашно

За сиропа:

• 1 к.ч. вода
• 1 к.ч. захар
• 3 ч.л. ром

Начин на приготвяне:

Белтъците и жълтъците за пандишпана разбиваме поотделно със захар. След това ги смесваме, прибавяме брашното и разбъркваме добре. Разстиламе сместа в намаслена и набрашнена тавичка с диаметър еднакъв с този на платото, върху което ще поднасяме сладоледа.

Изпечения и изстинал пандишпан слагаме върху плато. Изрязваме и издълбаваме леко вътрешноста на плата така, че да получим перваз с ширина 1-1,5 см и дълбочина 2 см. Напояваме блата със сироп, приготвен от захарта водата и рома.

Във вдлъбнатината на така приготвената подложка разстиламе добре замразения сладолед. Заглаждаме, като оставяме средната част по-висока. Разбиваме белтъците със захарта на сняг и покриваме с тях сладоледа.

Заглаждаме и отгоре шприцоваме фигурки. Поръсваме с пудра захар и запичаме в силна фурна 1-2 мин. Непосредствено преди поднасянето заливаме сладоледа с ром или чист спирт и го запалваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало