Продукти:
• 500 г сметанов сладолед
• 500 г шоколадов сладолед
• 1 козунак
• 200 мл захарен сироп
• 3 с. л. ром или коняк
• 4 яйца
• 130 г пудра захар
• 1 бурканче конфитюр от малини
Начин на приготвяне:
Козунакът нарязваме на 10 квадратни филийки, дебели по 2 см и дълги по 10 см. Нареждаме ги в 10 чинийки и напояваме леко със захарен сироп, ароматизиран с ром.
С лъжица слагаме замразен сладолед върху всяка подложка от козунак, заглаждаме добре, отгоре поставяме по 2 лъжички конфитюр и най-отгоре покриваме с крем.
Крема приготвяме предварително, като разбиваме жълтъците със 100 г пудра захар, докато побелеят и прибавяме разбитите на гъст сняг белтъци с 30 г пудра захар.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...