Продукти:
• 500 г сладкарска сметана
• 7 с.л. захар
• 6 белтъка
• 100 г счукани ядки от шам фъстък
Начин на приготвяне:
В сух тиган карамелизираме 5 с.л. от захарта. Разстиламе топлия карамел върху алуминиево фолио, изчакваме да изстине и го натрошаваме на ситно.
Разбиваме белтъците с останалата захар на твърд сняг и внимателно ги съединяваме с разбитата сметана, към която сме прибавили ситно натрошения карамел и счуканите ядки.
Изсипваме сместа във форма за кекс, покриваме с полиетиленово фолио и слагаме във фризера за няколко часа. Преди сервиране нарязваме на филийки и украсяваме с натрошен шам фъстък.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...