Кулинарни рецепти » Шоколадов сладолед

 Шоколадов сладолед

Продукти:

• 250 г сухо мляко
• 5 с.л. какао
• 1 ч.ч. захар
• 1 пакетче краве масло
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 ванилия
• 1 ч.ч. изпечени и смлени бадемови ядки
• 4 яйца
• 500 г сладка сметана

Начин на приготвяне:

Пресяваме сухото мляко с какаото, прибавяме нарязаното на парченца масло и заливаме с 1 ч.ч. топло прясно мляко, в което сме разтворили по-голямата част от захарта /отделили сме 3 с.л. за другия крем/. Разбиваме с миксер, докато получим гладка смес. Тогава добавяме смлените бадемови ядки и ванилията.

Разбиваме яйцата и ги смесваме с останалото мляко, в което сме разтворили отделената захар. Варим крема на водна баня, докато се сгъсти, и го оставяме да изстине. След това го смесваме с шоколадовия крем и разбитата сметана /отделяме малко сметана за гарниране/. Разбъркваме добре и слагаме в камерата на хладилника да замръзне. Преди поднасяме украсяваме сладоледа със сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало