Продукти:
• 1 кисела зелка
• 1 глава лук
• 4 с.л. олио
• 1 к.ч. ориз
• 3-4 сухи червени чушки
Начин на приготвяне:
Накисваме чушките в хладка вода и след това ги почистваме от семето.
Отделяме по-големите зелеви листа за сарми, а останалото зеле нарязваме на ивички. Запържваме го в олиото заедно със ситно нарязания лук. Щом зелето омекне, прибавяме ориза, наливаме 1 к.ч. топла вода и задушаваме, докато оризът набъбне.
От тази плънка увиваме в зелевите листа мънички сармички. На дъното на тенджерата разстиламе ситно нарязано зеле, отгоре нареждаме плътно сармичките, а върху тях – чушките. Най-отгоре покриваме с цели зелеви листа и притискаме с чиния. Наливаме равни количества вода и зелев сок, колкото да покрият сармите.
Варим на тих огън, докато зелевите листа омекнат.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...