Кулинарни рецепти » Сарми хапки

 Сарми хапки

Продукти:

• 1 кисела зелка
• 1 глава лук
• 4 с.л. олио
• 1 к.ч. ориз
• 3-4 сухи червени чушки

Начин на приготвяне:

Накисваме чушките в хладка вода и след това ги почистваме от семето.

Отделяме по-големите зелеви листа за сарми, а останалото зеле нарязваме на ивички. Запържваме го в олиото заедно със ситно нарязания лук. Щом зелето омекне, прибавяме ориза, наливаме 1 к.ч. топла вода и задушаваме, докато оризът набъбне.

От тази плънка увиваме в зелевите листа мънички сармички. На дъното на тенджерата разстиламе ситно нарязано зеле, отгоре нареждаме плътно сармичките, а върху тях – чушките. Най-отгоре покриваме с цели зелеви листа и притискаме с чиния. Наливаме равни количества вода и зелев сок, колкото да покрият сармите.

Варим на тих огън, докато зелевите листа омекнат.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало