Кулинарни рецепти » Вайсбратен

 Вайсбратен

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг свинско филе
• 2-3 лимона
• краве масло (олио)
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Измиваме добре филето, посоляваме, подправяме с черен пипер и плътно покриваме с резенчета лимон. Увиваме в намазнено фолио и печем на силна фурна.

Изстиналото филе режем на филии, разпределяме по чиниите и гарнираме със салата, горчица, ориз и макарони.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало