Продукти: (за 4 порции)
• 600 г кайма
• 2 глави лук
• 100 г краве масло
• 2 с. л. олио
• 1 с. л. доматено пюре
• 2 люти чушки
• 2 филии стар бял хляб (без кората)
• 2 яйца
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
• картофено пюре за гарнитура
Начин на приготвяне:
Прибавяме към каймата ситно нарязания лук, накиснатия и отцеден хляб, яйцата, черен пипер и сол на вкус, омесваме добре и оформяме малки (колкото орехчета) кюфтенца, които изпържваме в сгорещената мазнина.
Отделно загряваме маслото заедно с олиото и пържим в тях брашното, докато стане златисто. Прибавяме размитото с малко вода доматено пюре и възваряваме сос. Пускаме в него кюфтенцата и много ситно нарязаните люти чушки и варим десетина минути.
След това изваждаме кюфтенцата с решетеста лъжица и ги нареждаме върху картофеното пюре. Отделно в сосиера поднасяме прецедения топъл сос.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...