Продукти: (за 4 порции)
• 600 г телешко месо от бута
• 200 г счукани фъстъци
• 5-6 с.л. нишесте
• мазнина за пържене
За маринатата:
• 4 с.л. соев сос
• 4 с.л. саке (или сухо бяло вино)
• 2 ч.л. смлян джинджифил
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на тънки ивички и го заливаме с марината, приготвена от изброените продукти. Оставяме кисне 10-15 мин.
Размиваме нишестето с вода, така че да получим средно гъста панировка. Потапяме парченцата месо в панировката, овалваме ги в счуканите фъстъци и ги пущаме в сгорещеното олио.
Пържим месото на умерен огън, докато фъстъците леко покафенеят.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....