Кулинарни рецепти » Котлети от кайма и гъби

 Котлети от кайма и гъби

Продукти:

• 500 г кайма
• 300 г гъби
• 2 яйца
• 1 филия сух хляб (без кората)
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. галета
• 1 с.л. наситнен магданоз
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме гъбите, нарязваме ги на малки парченца и ги задушаваме в 2-3 с.л. олио.

Изчакваме да изстинат и ги смесваме с каймата, накиснатия и отцеден хляб, разбитите жълтъци и наситнения магданоз. Подправяме на вкус с черен пипер и сол и омесваме добре.

Оформяме от сместа котлети, които потапяме в разбитите белтъци, овалваме в галетата и изпържваме от двете страни в сгорещеното олио.

Автор: Марияна Танева

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало