Кулинарни рецепти » Швейцарски шницел

 Швейцарски шницел

Продукти:

• 400 г кайма
• 200 г колбас или изрезки от печено месо
• 4 картофа
• 2 глави лук
• 4 яйца
• 3-4 с. л. настърган кашкавал
• 3 ч. л. горчица
• 4 с. л. брашно
• червен и черен пипер
• сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Каймата смиламе повторно заедно с колбаса (изрезките от печено месо), сварените картофи и лука, накълцан на дребно. Омесваме с яйцата, прибавяме подправките и оформяме шницели.

Изпържваме от едната страна, обръщаме и намазваме леко с горчица. В средата слагаме купчинка от настърган кашкавал.

Поставяме шницелите в гореща фурна за 5 минути и поръсваме със сладък червен пипер. Поднасяме с картофена салата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало