Кулинарни рецепти » Пържено месо в буркани

 Пържено месо в буркани

Начин на приготвяне:

Месото се обезкостява и се нарязва напречно на малки пържолки с дебелина 2 см. Пържолките се осоляват с по 20 г сол на 1 кг месо и се оставят в наклонена тавичка. След 6-8 часа, когато се осолят и се отдели част от водата им, се изпържват до зачервяване от двете страни в сгорещена мас.

Нареждат се в буркани от по 1 до 2 л, като между тях се поставят зърна черен пипер и се заливат с мазнината, в която са пържени. Върху изстиналата мазнина, която трябва добре да ги покрива, се прилепва кръгче целофан, изрязано точно по стените на съда, за да се изолира добре от въздуха. По-добре е, ако върху целофана се налее 1 см олио или 22 мм разтопен парафин.

Бурканите се съхраняват на сухо и студено място. Така приготвеният продукт има вкус на току-що изпържено прясно месо. Използва се за готвене или се поднася с гарнитури. Добре съхраняваното пържено месо има трайност повече от 5-6 месеца. По този начин се запазва месо от всички видове животни и птици.

Автор: Янка Памукова

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало